Ajanvaraus

Ajanvaraus ja tiedustelut s-postilla tai puhelimitse (viestit käy myös). Mikäli en heti vastaa, voit jättää tekstiviestillä soittopyynnön. Pyrin aina vastaamaan mahdollisimman nopeasti!

Eläinten fysioterapia

Sairaat eläimet tulevat fysioterapiaan yleensä lääkärin lähetteellä/suosituksesta, mutta myös ilman lähetettä voi tehdä ajanvarauksen. Kuitenkin on hyvä muistaa, että sairaan eläimen kohdalla fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri. Fysioterapia ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan sairaisiin eläimiin. Terveetkin eläimet voivat hyötyä fysioterapiasta ja ovat varsin tervetulleita asiakkaita. Voit varata ajan ennaltaehkäisevään fysioterapiaan, fysioterapeuttiseen tarkastukseen, lihashuoltoon tai vaikka seniorihevosen/-koiran kunnon arviointiin.

Fysioterapia toteutetaan aina yhteistyössä eläimen omistajan/hoitajan ja tarvittaessa hoitavan eläinlääkärin kanssa.

Käytännön ohjeita ennen fysioterapiaa

Säilytä eläimesi normaalit päivärutiinit liikunnan ja ruokinnan osalta. Mikäli eläimelläsi on lääkitys, älä muuta sitä, vaan toimi eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti. Otathan mukaan tarvittavat eläinlääkärin paperit, mikäli kyse on sairaasta eläimestä tai olet käyttänyt eläintäsi hoidettavan vaivan takia eläinlääkärillä.

Vastaanotolla / Kotikäynnillä

Fysioterapia kestää noin 60 minuuttia. Fysioterapeuttiseen tutkimukseen ja käsittelyyn kuluva aika riippuu aina koirasta ja siitä miten eläin suhtautuu hoitoon. Fysioterapia tapahtuu eläimen ehdoilla. Tottumattomien tai arkojen yksilöiden kanssa totutellaan käsittelyyn rauhallisesti ja esim. koira saa aina poistua tilanteesta, jos kokee olonsa epämukavaksi. Parhaiten koiran saa käsiteltyä sen ollessa kylkimakuulla, mutta hoito onnistuu myös istuen tai seisten. Etenkin ensimmäisellä kerralla on hyvä valmistautua siihen, että eläin saattaa tarvita alkuun aikaa tottuakseen tilanteeseen/käsittelyyn.

Hoito tapahtuu rauhallisessa tilassa vastaanotolla tai tarvitaessa kotikäynnillä. Kotikäynnin varatessasi, koiralle kannattaa jo etukäteen miettiä/valitaan mahdollisimman rauhallinen tila, jossa fysioterapian voi toteuttaa.